Choose your region and language

Go

Menu

Press Release Zurich, Switzerland 26-08-2020

3 min read

Hitachi ABB Power Grids solmii kolmevuotisen sopimuksen RelCare-ratkaisusta

Vuonna 2001 perustettu kuuden Persianlahden valtion muodostama GCCIA omistaa ja ylläpitää Gulf Cooperation Council (GCC) -yhteyttä, joka liittää yhteen kaikkien kuuden GCC-valtion sähköjärjestelmät luotettavan sähkönsaannin ja toiminnan taloudellisuuden varmistamiseksi.

Osana kolmivuotista sopimusta GCCIA käyttää RelCare-ratkaisua kaikkien sähköasemiensa ylläpidon etävalvontaan. Ratkaisun avulla GCCIA voi parantaa operatiivista suorituskykyään ja sähköjärjestelmän luotettavuutta.

GCCIA hyödyntää Hitachi ABB Power Gridsin tekniikkaa ja asiantuntemusta parantamaan 400 kV:n verkon tehokkuutta. Verkolla on mittaa yli 1200 km ja sen maksimiliitäntäteho on 1200 MW. Kumppanuus kattaa kahdeksan suurta 400 kV:n sähköasemaa, joihin on integroitu yli 3000 laitetta sisältäen kaikkiaan 30 eri laitetyyppiä.

"RelCare-ratkaisun avulla asiakkaat voivat hallita omaisuuttaan ja laitteistojaan ja näin parantaa toiminnan taloudellisuutta sekä lisätä laitteidensa luotettavuutta ja kestävyyttä", sanoo Wolf Mueller, Head of Service, Hitachi ABB Power Grids. ”Läpinäkyvyys ja luottamus yhdessä maailmanlaajuisen läsnäolomme ja laajan asennetun laitekannan kanssa tekevät tästä menestysreseptin. Meillä on kunnia työskennellä pitkäaikaisen asiakkaamme GCCIA:n kanssa ja auttaa asiakastamme parantamaan sähkönjakelun luotettavuutta Persianlahdella."

"Toiminnan ja omaisuuden ylläpidon optimointi on kriittistä Persianlahden alueen sähköverkon laadulle.  Digitaalinen huoltosopimus ja mahdollisuus hyödyntää maailmanluokan osaamista on meille erittäin tärkeää", sanoa GCCIA:n pääjohtaja Ahmed Al Ebrahim. "Hitachi ABB Power Gridsin ainutlaatuinen asiantuntemus ja erityisesti sähköasemapalveluita varten kehitetty tekniikka auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme."

Vahvat ja joustavat verkkoyhteydet ovat tärkeässä roolissa GCCIA:n visiossa tulla maailmanlaajuiseksi verkkoyhteyksien keskukseksi. Yhtiö painottaa toiminnassaan innovaatioita, joustavuutta ja kestävää kehitystä ja pyrkii luomaan alueelle ja laajemminkin dynaamiset sähkömarkkinat.

RelCare - luotettavuuteen perustuva palveluratkaisu

RelCare yhdistää huippuluokan omaisuudenhoito-ohjelmistot palvelukumppanuusmalleihin, mikä antaa omaisuudenhoito- ja käyttö- sekä kunnossapitopäälliköille mahdollisuuden optimoida kriittisten järjestelmiensä suorituskykyä, tuottoa ja suojausta koko elinkaaren ajan.

Ratkaisu hyödyntää jaettua, käyttäjäystävällistä digitaalialustaa, joka mahdollistaa nopean, läpinäkyvän ja dataan perustuvan päätöksenteon laitteistojen luotettavuudesta reaaliajassa. Tämä lähestymistapa mahdollistaa huoltotöiden tehokkaan etäarvioinnin.

Se lisää myös turvallisuutta, koska sähköasemakäyntien tarve vähenee, olivatpa ne sitten siirto- tai jakeluasemia, uusiutuvaan tuotantoon, datakeskuksiin, teollisuuteen tai älykkään liikenteen latausasemiin yhdistettyjä asemia. Asemakäyntien väheneminen parantaa tuottavuutta ja vähentää riskejä.

Ratkaisu perustuu yli kolmen vuoden intensiiviseen asiakastutkimukseen ja testaukseen, ja se hyödyntää vuosikymmenien ajan kerättyä dataa ja analyysejä. Se toimii asiakkaan ja Hitachi ABB Power Gridsin asiantuntijoiden välisen kumppanuuden pohjalta ja pyrkii parantamaan sähkövoimainfrastruktuuria käyttämällä innovatiivisia ja toimivaksi todistettuja järjestelmämalleja.

Asiakkaat hyötyvät Hitachi ABB Power Gridsin yli 250 vuoden osaamisesta, jota on kertynyt yli 90 maasta ja joka kattaa yli 700 huoltotoimenpidettä ja perustuu yli 3000 tapahtumaraporttiin - sekä pääsyn markkinoiden johtavaan omaisuusmallien kirjastoon.

RelCare on linjassa Hitachi ABB Power Gridsin vision kanssa olla edistämässä yhteiskunnallista hyvää ja rakentamassa vahvempaa, älykkäämpää ja ympäristöystävällisempää sähköverkkoa. Se vähentää laitteistojen ympäristöjalanjälkeä elinkaarioptimoinnilla, myötävaikuttamalla YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen numero 7 edistämällä verkon kestävyyttä, luomalla turvallisen työympäristön ja vähentämällä päästöjä.

Suomessa RelCare-palvelusopimusta hyödynnetään jo uusiutuvassa energiantuotannossa. Myös Herrfors Nät-Verkko Oy:lle rakenteilla oleva kaasueristeinen sähköasema tullaan varustamaan RelCare-järjestelmällä, joka analysoi sähköjärjestelmän käytöstä ja kunnossapidosta kertyvää dataa sekä arvioi kunnossapidon tarvetta järjestelmän kunnon ja riskien pohjalta, perinteisen aikaperusteisen kunnossapidon sijaan.

 

Lisätietoa RelCare-palvelusopimuksesta: Petri Ilves: sähköposti [email protected], p. 050 33 57592

Contact

Media Relations

Hitachi Energy