Choose your region and language

Go

Menu

Press Release Praha | Trutnov, Czech Republic 19-08-2024

4 min read

Nový Relion REF650 společnosti Hitachi Energy poskytuje pokročilé chránění a řízení pro aplikace distribuce energie

Zcela nový Relion REF650 společnosti Hitachi Energy poskytuje pokročilé chránění a řízení pro aplikace distribuce energie

- Nový ochranný terminál  plnící požadavky distribuční automatizace a aplikací pro vysoké napětí je doplněn konfiguračním nástrojem kompatibilním s IEC 61850 Ed 2.1 pro maximalizaci bezpečnosti a interoperability.

- Demonstruje vizi inteligentnější, modulární a aktivně řízené distribuční sítě. 

 

Praha/Curych, 29. srpna 2024 - Společnost Hitachi Energy dosáhla dalšího milníku v rozšiřování své nabídky v oblasti distribuční automatizace uvedením víceúčelového ochranného a řídicího terminálu Relion REF650, který je speciálně navržen pro distribuční sítě vysokého napětí. Díky zvýšené flexibilitě, modularitě, bezpečnosti a novému intuitivnímu uživatelskému rozhraní je terminál REF650 vhodný pro měnící se požadavky na kvalitu elektrické energie v energetických a průmyslových provozech.

S rostoucí složitostí a zvyšující se digitalizací distribuční sítě je nutné řídit elektrické rozvodny s vyšší přesnosti. Systémové komponenty, jako jsou ochranná a řídicí terminály, integrují kritické zdroje dat, aby bylo možné provozovat distribuční sítě autonomněji a reagovat rychleji na změny.

„Požadavky na systém se stále častěji týkají nejen dodávek energie, ale také inteligentní implementace nových standardů a technologií, aby byl systém odolnější a efektivnější,“ řekl Claus Vetter, vedoucí globální produktové skupiny pro automatizaci a komunikaci (GPG) společnosti Hitachi Energy. „Automatizace a inteligentní elektronická zařízení (IED) nyní mohou bez problémů společně snižovat poruchy, udržovat vysokou spolehlivost a snižovat provozní náklady.“ 

Provozovatelé distribučních sítí už nehledají technologie a produkty, které plní pouze jediný úkol. Dávají přednost řešením, která fungují jako modulární, škálovatelná a inteligentní platforma pro celou síť. Požadují také shodu s nejnovějšími standardy a plnou spolupráci mezi různými zařízeními a zdroji energie.

REF650 představuje další inovaci v historii společnosti Hitachi Energy, uznávaného lídra v oblasti automatizace a komunikace v energetice, který dodává technologie sloužící ve více než 50 % světových energetických společností.

REF650 nabízí nové významné funkce a výhody pro ochranu a řízení primárních distribučních systémů v klíčových oblastech:

-       Nákladová efektivita: Modulární konstrukce s jedním zařízením je ideální pro dlouhodobé nasazení díky škálovatelným a flexibilním funkcím.

-       Snadné použití: Nový dotykový displej HMI (Human Machine Interface) zobrazuje stav chráněného zařízení a údaje o napětí a proudu v reálném čase a zároveň poskytuje operátorovi interaktivní ovládání.

-       Výkon a interoperabilita: REF650 je certifikován podle nejnovějších průmyslových norem (IEC 61850 Ed 2.1) a ve verzi PCM600 3.1 je kompatibilní s různými výrobci.

-       Zjednodušený inženýring: Zjednodušená konfigurace a parametrizace umožňují snadnější změny nastavení, což zjednodušuje procesy testování a údržby.

-       Kompaktní provedení: Menší rozměry výrazně snižují prostor potřebný pro instalaci, což je zvláště výhodné v prostorově omezených prostředích.

-       Udržitelný, bezpečný a zabezpečený: Zařízení poskytuje zvýšenou dobu provozuschopnosti díky modulárním, uživatelsky vyměnitelným hardwarovým modulům a podporuje rozšířené rozsahy provozních teplot a třídy vibrací.

-       Vylepšený poprodejní servis: Možnost rekonfigurace a rozšíření pomocí hardwarových modulů nabízí flexibilitu při zapracování pozdějších změn projektu nebo konstrukce.

Portfolio Hitachi Energy Grid Automation umožňuje zákazníkům zvládat rostoucí požadavky na rozvodné sítě tím, že poskytuje lepší přehled a škálovatelná komunikační řešení pro zvýšení výkonu, bezpečnosti a efektivity nákladů. Společnost také rovněž nabízí pokročilé služby a digitální schopnosti, včetně integrace IT/OT, datové analytiky a nástrojů pro digitalizaci, aby byl celý systém sítě udržitelnější, flexibilnější a bezpečnější.

Přijďte se podívat na REF650 na veletrh Cigre, Hitachi Energy Palais des congrès, stánek č. S175. 

 

O společnosti Hitachi Energy

Společnost Hitachi Energy je globálním technologickým lídrem, který podporuje udržitelnou energetickou budoucnost pro všechny. Rozvíjíme světový energetický systém tak, aby byl udržitelnější, flexibilnější a bezpečnější, a spolupracujeme se zákazníky a partnery, abychom umožnili udržitelnou energetickou budoucnost – pro dnešní i nastupující generace. Společnost Hitachi Energy má prokazatelné výsledky a bezkonkurenční základnu ve více než 140 zemích, kde poskytuje služby zákazníkům v oblasti veřejných služeb, průmyslu, dopravy, datových center a infrastruktury. Díky inovativním technologiím a službám, včetně integrace více než 150 gigawattů spojů HVDC do energetického systému, pomáháme zefektivnit energetický hodnotový řetězec a zpřístupnit elektřinu všem. Společně se zúčastněnými stranami napříč odvětvími a geografickými oblastmi umožňujeme digitální transformaci potřebnou k urychlení přechodu energetiky na uhlíkově neutrální budoucnost. Sídlíme ve Švýcarsku, zaměstnáváme přibližně 45 000 lidí v 90 zemích a generujeme obchodní objemy v hodnotě dosahující 13 miliard dolarů.

https://www.hitachienergy.com

https://www.linkedin.com/company/hitachienergy

https://twitter.com/HitachiEnergy

 

O společnosti Hitachi, Ltd.

Společnost Hitachi se zabývá sociálními inovacemi a vytváří udržitelnou společnost pomocí dat a technologií. Zvládáme výzvy zákazníků a společnosti pomocí řešení Lumada, využívajících IT, OT (provozní technologie) a produkty. Společnost Hitachi působí ve třech oblastech podnikání: „Digitální systémy a služby“ – podpora digitální transformace našich zákazníků; „Zelená energie a mobilita“ – přispívání k dekarbonizované společnosti prostřednictvím energetických a železničních systémů; „Propojený průmysl“ – propojování produktů prostřednictvím digitálních technologií s cílem poskytovat řešení v různých průmyslových odvětvích. V oblasti digitalizace, ekologie a inovací usilujeme o růst prostřednictvím spoluvytváření s našimi zákazníky. Tržby společnosti jako 3 odvětví za fiskální rok 2023 (skončil 31. března 2024) činily 8 564,3 miliardy jenů, s 573 konsolidovanými dceřinými společnostmi a přibližně 270 000 zaměstnanci po celém světě. Další informace o společnosti Hitachi naleznete na webových stránkách společnosti https://www.hitachi.com.

https://www.hitachi.com.

Media Contact:

Media Relations

Hitachi Energy