Choose your region and language

Go

Menu

Features Finland 17-04-2024

1 min read

Hitachi Energy tukemaan VTT:n ja Jyväskylän yliopiston vetyhanketta

Hitachi Energy liittyy mukaan tukemaan Jyväskylän Yliopiston ja VTT:n vedyntuotantoon ja varastointiin keskittyvää HyPER-hanketta. Teollisuuden uudistumisen mahdollistava hanke kattaa neljä osa-aluetta sisältäen vedyntuotannon, innovatiiviset varastointiratkaisut, digitalisaation ja vetyyn liittyvät liiketoimintamahdollisuudet.

”On ilo olla mukana yhdessä kumppanien kanssa tukemassa tätä hanketta ja samalla Suomen vetytalouden kehittymistä ja kasvua. Näin olemme mahdollistamassa suomalaisen teollisuuden vihreää uudistumista ja edistämässä hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja matkaa kohti hiilineutraalia energiatulevaisuutta”, Timo Keski-Valkama Hitachi Energystä sanoo.

Hitachi Energy toimii HyPER-hankkeessa kumppanina pilottiympäristön automaatiojärjestelmän osalta. Tavoitteena on käyttää MicroSCADA X -järjestelmää vetylaitteistojen valvontaan ja ohjaukseen. Järjestelmän avulla saadaan arvokasta tietoa laitteistojen vaatimuksista ja vaikutuksista sähköverkkoon sähkönlaadun näkökulmasta.

Tulevaisuuden päästötön energiajärjestelmä tulee rakentumaan sähkön varaan. Myös vihreän vedyn tuotannossa tärkein resurssi ja raaka-aine on uusiutuvasti tuotettu sähkö, ja elektrolyysi sähköistyksen kannalta vaativa prosessi. 

”Erityisesti teollisen kokoluokan tuotannossa ja tuotantovaihteluissa sähkön laadun hallinta on olennainen osa sähköistystä ja kilpailukykyistä tuotantoa”, Keski-Valkama sanoo.

Hitachi Energy on mukana kansallisessa vetyklusterissa, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta vetyliiketoiminnan globaali veturi. Yhtiö on toimittanut pääsähköjärjestelmän Suomen ensimmäiseen teollisen mittakaavan vedyntuotantolaitokseen Harjavaltaan.

HyPER-hanketta koordinoi VTT ja se toteutetaan yhteistyössä laajan alueellisen ja kansainvälisen partneriverkoston kanssa.  

Contacts

Kuvassa Timo Keski-Valkama Hitachi Energy
Timo Keski-Valkama
+358 50 3346210