Wählen Sie Ihre Region und Ihre Sprache

Los

Menü

Features Finland 01-02-2022

3 min read

8 kysymystä ja vastausta IdentiQ™ -digitaalisesta kaksosesta energiajärjestelmän kehittämiseen

Hitachi Energy lanseerasi loppuvuodesta 2021 IdentiQ™-digitaalisen kaksosen (digital twin) kestäviin, joustaviin ja turvallisiin suurjännitteisiin sähköverkkoihin. 8 kysymystä ja vastausta avaavat tämän mullistavan ratkaisun mukanaan tuomia mahdollisuuksia energiajärjestelmän kehittämiseksi entistä ympäristömyönteisemmäksi, joustavammaksi ja luotettavammaksi.
Mikä on IdentiQ?

Se on digitaalinen kopio fyysisestä laitteestasi tai järjestelmästäsi - käytännössä HVDC-aseman, STATCOMin tai sähköaseman tarkka digitaalinen kuvaus, joka tuottaa tietoa järjestelmän suorituskyvystä tai elinkaaresta. IdentiQ on suunniteltu valvomaan ja automatisoimaan järjestelmää, jonka kopio se on. Se tarjoaa selkeitä operatiivisia näkemyksiä järjestelmän toiminnasta reaaliajassa, mikä mahdollistaa käytön optimoinnin koko elinkaaren ajan. IdentiQ käyttää digitaalista kaksoisteknologiaa ja huipputason tiedon visualisointia. Se parantaa verkko-omaisuuden hallinnan kestävän kehityksen mukaisuutta ja ekotehokkuutta – mahdollistaa kattavan etäanalyysin ja -tuen ja vanhojen laitteistojen paperipohjaisen tiedon digitalisoinnin.

Miten IdentiQ toimii käytännössä?

Se tarjoaa kaikki olennaiset tiedot kopioidusta kohteesta, analyysitoiminnot ja toimintaa koskevat tiedot havainnollisessa ja helppokäyttöisessä käyttöliittymässä, jota käyttäjät voivat mukauttaa tarpeidensa mukaan. IdentiQ sisältää vuorovaikutteisen 3D-visualisoinnin kohteesta. Kaikki laitokseen ja laitteistoon liittyvät tiedot ovat käytössä yhdellä napsautuksella. Tällaisia ovat tekniset asiakirjat, käyttö- ja huoltomenettelyt, turvallisuuskoulutus sekä reaaliaikainen käyttödata valvontaa ja analytiikkaa varten.

Miten IdentiQ otetaan käyttöön?

Koska eri laitoksilla on erilaiset tarpeet ja turvallisuusvaatimukset, tarjoamme kolme eri tapaa ottaa IdentiQ käyttöön:

  1. Pilviympäristö: Täydellinen IdentiQ-toiminnallisuus, pilvipalveluna toimiva käyttöliittymä ja Microsoftin suojaamat palvelut.
  2. Yrityksesi pilviympäristö: IdentiQ-palvelut integroituna olemassa olevaan pilviympäristöösi
  3. Paikalliset liittymävaihtoehdot omalla palvelimella toimiville operaattoreille. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja saatavuudesta.

Asiantuntijamme tarjoavat täyden tuen ja käyttöönoton. Yhdessä varmistamme, että IdentiQ-käyttöönotto sujuu hyvin.

Mitä lisäarvoa IdentiQ tuo energiajärjestelmän hallintaan ja kehittämiseen?

IdentiQ-digitaalisella kaksosella voit parantaa sähköverkko-omaisuutesi hallintaa koostamalla kaikki tiedot yhteen digitaaliseen paikkaan, jolloin ne ovat kaikkien operatiiviseen toimintaan osallistuvien käytettävissä helposti. Tämä on Hitachi Energyn digitaaliseen kaksoseen perustuvan teknologisen vision ytimessä: oikeat resurssit ja tiedot oikeaan aikaan oikeiden ihmisten käytettävissä. Tämä optimoi toimintaa ja mahdollistaa älykkäämmän päätöksenteon.

Miten IdentiQ integroituu jo olemassaoleviin järjestelmiin?

IdentiQ integroituu useisiin yritysten liiketoimintajärjestelmiin, myös Hitachin Lumada-alustaan ja Lumada Asset and Work Management -ohjelmistoon. Yhdessä ne tuovat näkyvyyttä koko järjestelmään. IdentiQ on osa Hitachi Energyn tavoitetta vauhdittaa sähköverkkoteknologian digitaalisia ja ekotehokkaita innovaatioita ja nopeuttaa siirtymää kohti hiilineutraalia energiajärjestelmää.

Onko IdentiQ tietoturvallinen?

IdentiQ noudattaa alan johtavia kyberturvallisuusstandardeja ja suojaa laitteistoa koskevaa tietoa niin, etteivät tiedot pääse katoamaan tai tuhoutumaan. Turvallisuusvarmistetaan kattavalla virtuaalikoulutuksella.

Onko IdentiQ-digitaalista kaksosta mahdollista muokata suorituskykyvaatimusten muuttuessa?

IdentiQ on modulaarinen ja muokattavissa ja sitä on helppo mukauttaa vaatimusten ja yksittäisten käyttäjien tarpeiden mukaan. Se mukautuu jatkuvasti kohteen muuttuviin suorituskykyvaatimuksiin, mikä varmistaa paremman päätöksenteon koko järjestelmän elinkaaren ajan.

Millaista tukea on tarjolla?

Tarjoamme 24/7-etätuen. Kyberturvallisuus on testattu korkeimpien standardien mukaisesti tietoturvallisen etäyhteyden varmistamiseksi.

Lisää aiheesta:

Part of categoryPress Release
25-11-2021 | 3 min read

Hitachi Energy lanseeraa IdentiQ™ -digitaalisen kaksosen sähköverkkojen ympäristömyönteisyyden, joustavuuden ja luotettavuuden parantamiseen

Lisätiedot:

Pertti Välimaa
+358 50 334 3648