Wählen Sie Ihre Region und Ihre Sprache

Los

Menü

Press Release Zurich, Switzerland 19-10-2021

2 min read

Hitachi Energy underskriver EconiQ-rammeaftale med BKK Nett for at bidrage til Norges CO2-neutralitet

Bergen, Norway. View of historical buildings in Bryggen- Hanseatic wharf in Bergen, Norway. UNESCO World Heritage Site
BKK Nett vil installere den miljøeffektive EconiQ™ Live Tank Breaker (LTA) for at indføre miljøeffektive alternativer til de norske elnet

Hitachi Energy har underskrevet en rammeaftale med Norges store distributionsnetselskab, BKK Nett, om installation af EconiQTM Live Tank Breakers (LTA) 145 kV i mere end 10 substations i den vestlige region. For Hitachi Energy er dette den allerførste rammeaftale på verdensplan for selskabets miljøeffektive EconiQ-teknologi til afbrydere.

Norge planlægger at reducere mindst 50 % af sine drivhusgasser inden 2030 med det mål at opnå CO2-neutralitet inden 2050. For at nå dette mål træffer landet foranstaltninger for at indføre miljøeffektive teknologier og fremskynde vejen mod CO2-neutralitet.

Det første projekt i rammeaftalen er Askøy-substationen, der ligger på en ø vest for Bergen i Norge. BKK Nett vil ombygge understationen for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter elektricitet fra virksomheder og husholdninger.

"Denne rammeaftale med BKK Nett markerer en vigtig milepæl som den allerførste for den nye EconiQ-breakerteknologi. Vi er forpligtet til at arbejde sammen med vores kunder om at reducere CO2-fodaftrykket og fremskynde energiomlægningen", siger Markus Heimbach, Managing Director for High Voltage Products-forretningen hos Hitachi Energy. "Vi er glade for at være partner med BKK Nett i bestræbelserne på at opnå CO2-neutralitet."

"Vi er glade for at gå sammen med Hitachi Energy om at bringe ny og innovativ EconiQ-teknologi, der styrker vores strategi for bæredygtig drift", siger Atle Isaksen, chef for BKK Nett's elnetudvikling. "Med en så miljøeffektiv teknologi kan vi bygge fremtidssikrede understationer med mindre miljøbelastning."

Den nye EconiQ LTA 145 kV-afbryder bruger kuldioxid (CO2) og ilt (O2) som isoleringsgasblanding i stedet for den konventionelle svovlhexafluorid (SF6), en drivhusgas, som har været normen i årtier på grund af dens overlegne isolerings- og koblingsegenskaber. EconiQ-højspændingsporteføljen eliminerer hovedsagligt de CO2-ækvivalente emissioner i forbindelse med isoleringsgassen og har vist sig at reducere CO2-fodaftrykket betydeligt i hele den samlede livscyklus.

Hitachi Energy annoncerede for nylig, at selskabet vil fremskynde udviklingen af miljøeffektive løsninger og skitserede sin omfattende EconiQ-køreplan for koblingsudstyr og afbrydere på forskellige spændingsniveauer. Dette gør det muligt for kunderne og industrien som helhed at reducere kulstofaftrykket og hurtigt at gå over til økoeffektive løsninger.

EconiQ er Hitachi Energys miljøeffektive portefølje for bæredygtighed, hvor produkter, tjenester og løsninger har vist sig at levere enestående miljøpræstationer. Hitachi Energy har sat bæredygtighed i centrum for sit formål og fremmer en bæredygtig energifremtid for alle.

About Hitachi Energy

 

Hitachi Energy is a global technology leader that is advancing a sustainable energy future for all. We serve customers in the utility, industry and infrastructure sectors with innovative solutions and services across the value chain. Together with customers and partners, we pioneer technologies and enable the digital transformation required to accelerate the energy transition towards a carbon-neutral future. We are advancing the world’s energy system to become more sustainable, flexible and secure whilst balancing social, environmental and economic value. Hitachi Energy has a proven track record and unparalleled installed base in more than 140 countries. Headquartered in Switzerland, we employ around 38,000 people in 90 countries and generate business volumes of approximately $10 billion USD. 

https://www.hitachienergy.com

https://www.linkedin.com/company/hitachienergy

https://twitter.com/HitachiEnergy

Kontakt

Rebecca Bleasdale

Head of External Communications, Content & Media Relations

 

+41 78 643 26 13